Are you sure you want to delete this item? Are you sure you want to delete these 0 items?

Download

Oops! Something went wrong! It doesn't appear to have affected your data. Please notify your system administrator if the problem persists. Access denied
Your session was expired. Page will be reloaded.

Processing...

Your assets are ready. If the download does not start automatically, click Download.

Add assets to album

 • Bomber over Esbjerg, septenber 1939
  Danmarks historie i det 19. århundrede
  Kultur, fritid og historie
  En engelsk flyvemaskine kastede fire/fem bomber over Esbjerg den 4. september 1939. Besætningen troede de var over Tyskland. Her er det bombekrateret ved Hermetikfabrikken, hvor den første bombe landede.
 • Erik og Harry Toft med kæmpekarpe, juni 1944
  Personer
  0
  De to brødre Harry og Erik Toft, der boede i Grundtvigs Allé 13, fangede denne kæmpekarpe på 23 pund i mergelgraven mellem Ribegade og Teglværksgade. Og de gjorde det med de bare hænder. Mergelgraven må næsten være en del af den senere Lergravspark. Husene i baggrunden er da også de såkaldte Ti-huse i Grundtvigs Allé.
 • Afslutningshøjtidelighed på Stormgades Skole, 26. marts 1943
  Musik
  Kultur, fritid og historie
  Afslutningshøjtidelighed på Stormgades Skole da 200 elever forlod skolen. Forreste række, Poul Erik Holm, pigen i den hvide skjorte er Agnethe, pigen nærmest dirigent Selmer Krogh er Kylle Toft, drengen foran dirigentens hænder er Erik Gabriel Pedersen, bag ham Grethe Pedersen, til venstre Annelise Olsen, til venstre for hende, er det Benny Jørgensen, til venstre for hende Grethe Vangsgård, til venstre for hende Stinne Enevoldsen, bag hende delvist skjult Nora, pigen som står til venstre for hende bagved Nora er Elna Nygaard, til venstre for hende er det Kirsten, pigen i den sorte kjole med hvidt mønster forneden og på brystet er Inge Andersen, pigen yderst med det skæve ben er Margot.
 • Fanø, maj 1959.
  Musik
  Kultur, fritid og historie
  Musikanter ved Fanø Vesterhavsbad.
 • Familiebillede, 1948.
  Personer
  0
  To ukendte personer ved et sølvbryllup i Jerne forsamlingshus.
 • Esbjerg Højskole, 1953
  Højskoler og ungdomshøjskoler
  Uddannelse
  Der opføres elevboliger ved Esbjerg Højskole. Bag ved ses boligerne på Skrænten.
 • Grunden til Statens Frysehus, februar 1949
  Havnevæsen
  Steder
  Grunden til Frysehuset, tilsyneladende sat under vand. På skiltet til venstre står der Ove Schrøder. Dampcentralen ses i baggrunden. Midt i billedet ses Eksportstaldene.
 • Opførelse af Esbjerg Andels-Svineslagteri, Darumvej, ca. 1952
  Slagterier og slagterihåndværk
  Erhvervsliv
  Det nye Esbjerg Andels-Svineslagteri er ved at være færdigbygget ved Darumvej. Bygningen til højre indeholdt direktørboligen samt kontorer. I forgrunden skimtes kolonihaverne.
 • FDBs juleris er klar til at blive kørt ud til brugserne, november 1948
  Brugsforeningsvæsen
  Erhvervsliv
  Op til julen 1948 ophævede handelsministeren rationeringen af risengryn, og den 30. november 1948 om formiddagen kom den første sending risengryn til FDBs fælleslager i Teglværksgade. EOB lavede et reklamenummer ud af begivenhed og fik om eftermiddagen grynene bragt ud af nissemænd og hestevogn. Første stop på turen var EOBs afdeling på hjørnet af Nygårdsvej og Torvegade. Her er vognen klar til afgang fra Fælleslagerets gård. Bemærk de unge piger, som er trådt ud på halvtaget for at se eventen.
 • Svømmestadion Danmark, 2012.
  Bygninger, fredn., gårde, herregårde, huse og slot
  Steder
  Luftfoto over området mellem Gl Vardevej, Grådybet og Grådybparken. Med Svømmestadion Danmark, og BioCity Esbjerg og 4. Maj kollegiet. I baggrunden ses Rybners Handelsgymnasium som er under ombygning.
 • Svømmestadion Danmark, 2012.
  Bygninger, fredn., gårde, herregårde, huse og slot
  Steder
  Luftfoto over området på hjørnet af Gl Vardevej og Grådybet med Svømmestadion Danmark, BioCity og Esbjerg Badmintoncenter. I baggrunden ses Rybners Handelsgymnasium som er under ombygning.
 • Svømmestadion Danmark, 2012.
  Bygninger, fredn., gårde, herregårde, huse og slot
  Steder
  Luftfoto over området mellem Gl Vardevej, Grådybet og Grådybparken. Til højre ses Svømmestadion Danmark. Herefter følger BioCity Esbjerg. I baggrunden ses Rybners Handelsgymnasium som er under ombygning.
 • Første sending urationerede juleris forlader FDBs Fælleslager, november 1948
  Brugsforeningsvæsen
  Erhvervsliv
  Op til julen 1948 ophævede handelsministeren rationeringen af risengryn, og den 30. november 1948 om formiddagen kom den første sending risengryn til FDBs fælleslager i Teglværksgade. EOB lavede et reklamenummer ud af begivenhed og fik om eftermiddagen grynene bragt ud af nissemænd og hestevogn. Her kører vognen med risengrynene ud fra Fælleslagerets gård til Exnersgade. Første stop på turen var EOBs afdeling på hjørnet af Nygårdsvej og Torvegade.
 • De første risengryn i otte år kommer til EOB-afdeling, november 1948
  Brugsforeningsvæsen
  Erhvervsliv
  Op til julen 1948 ophævede handelsministeren rationeringen af risengryn, og den 30. november 1948 om formiddagen kom den første sending risengryn til FDBs fælleslager i Teglværksgade. EOB lavede et reklamenummer ud af begivenhed og fik om eftermiddagen grynene bragt ud af nissemand og hestevogn. Første stop på turen var EOBs afdeling på hjørnet af Nygårdsvej og Torvegade. Brugsuddeler Jensen (ses i hvid kittel) modtager risen. Vognen holder på Nygårdsvej.
 • Esbjerg Ungdomsforenings stand på udstilling i Badmintonhallen, ca. 1948
  Almene udstillinger
  Kultur, fritid og historie
  Esbjerg Ungdomsforenings stand på udstilling i Badmintonhallen. Foreningen var ifølge logoet stiftet i 1912, og den lokkede med foredrag, sang, oplæsning, fælleslæsning (=dilettant), studiekredse og folkedans, Målgruppen var en vågen, kristen dansk ungdom.
 • Tre piger i gang med madlavningskursus på Esbjerg Ungdomsskole, ca. 1948
  Højskoler og ungdomshøjskoler
  Uddannelse
  Tre piger laver mad i køkkenet ved Danmarksgades Skole på et kursus under Esbjerg Ungdomsskole.
 • Elever undervises på Esbjerg Ungdomsskole, ca. 1948
  Enkelte grundskoler, gymnasier og HF
  Uddannelse
  En masse elever er forsamlet i Esbjerg Ungdomsskole, hvoraf mange ryger pibe i timen. Skolen havde hjemme i Østre Skoles gamle bygning.
 • Ung mænd gør gymnastik i Esbjerg Ungdomsskole, ca. 1948
  Gymnastik
  Kultur, fritid og historie
  Ung mænd gør gymnastik i Esbjerg Ungdomsskole. De gør øvelser ved ribbene. Nr. 4 fra højre har et EU-mærke på sine shorts (=Esbjerg Ungdomsskole).