Are you sure you want to delete this item? Are you sure you want to delete these 0 items?

Download

Oops! Something went wrong! It doesn't appear to have affected your data. Please notify your system administrator if the problem persists. Access denied
Your session was expired. Page will be reloaded.

Processing...

Your assets are ready. If the download does not start automatically, click Download.

Add assets to album

 • Der åbnes muslinger på Esbjerg Muslingefabrik, juli 1943
  Fiskeindustri
  Erhvervsliv
  Kvinder åbner muslinger på Esbjerg Muslingefabrik i Vesterhavsgade. Virksomheden var ejet af Emil Christensen og lå i anden baggård ved Willemoesgade 58 (bygningerne ligger der stadig i 2015). Krigen satte for alvor gang i muslingefiskeriet og muslingekogeriet. Esbjerg Muslingefabrik beskæftigede på dette tidspunkt mellem 250 og 300 personer. Kogeriet behandlede 36 tons muslinger om dagen. Af hvert ton bliver der ca. 100 kg. muslinger til eksport. Muslingerne blev fisket på bankerne ved Hjerting. Her havde virksomheden 16 småbåde, der hentede muslingerne op både dag og nat. Der gik 375 afskallede muslinger til et kilo, hvilket vil sige, at der skulle afskalles omkring 13 millioner muslinger om dagen.
 • Pakning af frosne regnbueørreder, 1960.
  Fiskeindustri
  Erhvervsliv
  Pakning af regnbueørreder til eksport, formodentlig på Lynfrost i Rolfsgade.
 • Kløvergård Andelsmejeri, februar 1967.
  Mejerivæsen
  Erhvervsliv
  Der tappes posemælk på Kløvergårds nye fuldautomatiske tappemaskine. Mælk på plastikposer var en af afløserne for de brune mælkeflasker ved overgangen til engangsemballage, men plastikposer med mælk var ikke populære hos kunderne.
 • Hykro, dyre- og foderartikler, oktober 1961.
  Erhvervsliv
  Foderstoffer
  Hykro, Strandvejen 59
  Hykro, dyre- og foderartikelfabrikken, Strandvejen 59 i Sædding ved Esbjerg. På billedet ses pakning af fugleklokker til vilde- og stuefugle.
 • Café Buhl, ca. 1910
  Hotel og restaurationsvæsen
  Erhvervsliv
  Interiør fra Café Buhl, Kongensgade 79. Caféen åbnede i 1896 og lukkede i 1911. Herefter flyttede Neptun Apotek til ejendommen.
 • Kirstine Marie Olesen i sin klinik, ca. 1939
  Personer
  0
  Kiropraktor Kirstine Marie Olesen i sin klinik i Sædding (villa Jepjo (dannet af Jeppe og Johanne) - den nuværende Sædding Strandvej 13, som dog er stærkt renoveret). Hun blev født på Langli i 1886 og døde i Esbjerg i 1958.
 • Oversygeplejerske frk. Nielsen hædres, 31. maj 1943
  Livets fester, årets fester, byfester, øvrige fester
  Kultur, fritid og historie
  Mandag den 31. maj blev der holdt afskedsfest for oversygeplejerske frk. Karen Johanne Nielsen. Hun begyndte som elev på sygehuset den 1. oktober 1900. I 1917 var hun med til at oprette Foreningen af Provinssygeplejersker, hvor hun også blev formand. I forbindelse med afskedsmiddagen modtog hun fortjenstmedaljen i sølv. Her ses fra venstre: overlæge Cold, frk. Nielsen, socialinspektør Jespersen, frk. Neerup, der afløste som oversygeplejerske, og borgmester Høyer-Nielsen.