Are you sure you want to delete this item? Are you sure you want to delete these 0 items?

Download

Oops! Something went wrong! It doesn't appear to have affected your data. Please notify your system administrator if the problem persists. Access denied
Your session was expired. Page will be reloaded.

Processing...

Your assets are ready. If the download does not start automatically, click Download.

Add assets to album

 • Problemer med flaskeskår, juni 1948
  Børn i almindelighed
  Social og sundhed
  I sommeren 1948 havde byen problemer med ukendte personer, der kastede med flasker i gaderne. Hver dag kunne man se glasskår ligge og flyde på gaderne. Her er det fra Storegade, hvor en pige i bare tæer har trådt i nogle skår. Heldigvis kan veninden hjælpe med med at fjerne dem fra foden. I baggrunden ses Esbjerg og Omegns Brugsforening, Storegade 148, der nu er revet ned. Forretningen lå på hjørnet af Fredensgade.
 • Hallearbejder med helleflynder, 17. juli 1946
  Erhvervsliv
  Fiskehandel, auktioner og eksport
  Torsdag den 17. juli 1946 kom en fisker fra Hundested til Esbjerg med to store helleflyndere, der straks blev afsat i Auktionshallen. Her ses en af hallearbejderne med den ene krabat, der vejede omkring 40 pund.
 • Fiskerihavnen, ca. 1945
  Havnevæsen
  Steder
  En fisker bruger tiden i land til at reparere nettet. Det sker på broen i Fiskerihavnen.
 • Lastning af fisk, ca. 1945
  Havnevæsen
  Steder
  Fiskene vandrer her den forkerte vej, altså fra kajen i Fiskerihavnen og ned på kutteren? Muligvis skal de sejles videre. Det kunne også være i forbindelse med den nyopførte lagerbygning, som Krystalisværket opførte i 1945?
 • Vestjysk Krystalisværk, november 1945
  Køleteknik
  Natur og teknik
  På Esbjerg Fiskerihavn har der gennem længere tid været arbejdet på opførelsen af en lagerbygning til is i forbindelse med Krystalisværket. Her er det den nye bygning og en del af broen, ad hvilken isstykkerne skal føres til lagerbygningen.
 • Robert Lancing losses, april 1948.
  Havnevæsen
  Steder
  Det store amerikanske Libertyskib "Robert Lancing" bliver udlosset i Trafikhavnen. Losningen foregår på almindelig måde, hvor godset bliver hejst på af lasten og derefter slidsket eller hejst ned. Skibets størrelse vanskeliggør dog arbejdet, og der har flere gange været livsfarlige situationer, da den mand, der styrer spillet, ikke har ordentligt overblik, hvorved han nemt kan komme til at ramme en af sine kammerater.
 • Afsløring af mindesten, 1930-1940.
  Personer
  Personalhistorie
  Ree, Knud (1895-1972)
  Redaktør Knud Ree, uden hat, taler ved afsløringen af en mindesten.
 • Mads Madsens Kolonialhandel, november 1948
  Bygninger, fredn., gårde, herregårde, huse og slot
  Steder
  Facadefoto af Mads Madsens kolonialhandel, der lå på hjørnet af Kirkegade og Borgergade. Adressen var Kirkegade 9. Ejendommen er nu revet ned.
 • Konfirmand, oktober 1948
  Personer
  Konfirmandinde fra oktober 1948. Billedet er bestilt af Steiness, Ingemanns Allé 94. Det må næsten være Johanne Steiness, der blev konfirmeret i Jerne Kirke den 3. oktober 1948. Hun var født den 27. december 1934. Hendes forældre var postpakmester Friedrich Wilhelm Steiness og hustru Anna Marie. I kirkebogen er deres adresse Baggesens Allé 94, men det må næsten være en fejl. Fotografen har noteret Ingemanns Allé, hvilket også svarer til familiens adresse i skattebøgerne.
 • Bagermester Dall, oktober 1948
  Personer
  Bagermester Dall fra Kongensgade 7 har bestilt dette foto. Det må næsten være Axel Mathiasen Dall, der kom til Esbjerg fra Jernvedlund. Han var født den 16. februar 1883. Han var gift med Katrine Marie, der var født i juni 1895. Parret blev gift i 1923, så mon ikke de fejrer sølvbryllup? Det må næsten være deres børn i baggrunden. I folketællingen 1930 har de børnene Peder Jes (f. 1926), Anna Dorthea (f. 1926) og Jes (f. 1928).
 • De ansatte ved Carl Graff, oktober 1948
  Erhvervsliv
  Smedehåndværk
  De ansatte hos blikkenslager Carl Graff er samlet til fotografering i gården. Det er blikkenslagermesteren yderst til venstre.
 • Christian Ploug omgivet af blomster, oktober 1948
  Personer
  Mand omgivet af blomster. Billedet er bestilt af Ploug fra Café du Nord i Borgergade. Mon ikke personen er restauratør Christian Ploug, der fejrede sin 60 års fødselsdag den 22. oktober 1948? Han var ejer af du Nord på dette tidspunkt.
 • Peter Schmidts skotøjsmagasin, oktober 1948
  Erhvervsliv
  Skomagerhåndværk
  Facadefoto af Peter Schmidts skotøjsmagasin, Kongensgade 71. Forretningen åbnede første gang den 12. oktober 1929.
 • Færdselsulykke på Hovedvej 12, 12. september 1948
  Natur og teknik
  Transportmidler på landjorden i almindelighed
  På Hovedvej 12 udenfor Esbjerg skete der søndag den 12. september 1948 en dramatisk færdselsulykke. En taxa, Z 1783, der var ført af Verner Nielsen, måtte for at undgå en påkørsel bremse så hårdt op, at bilen kørte i grøften. Den kom atter op på vejen, snurrede rundt og blev stående tværs over kørebanen. Chaufføren og hans to passagerer måtte en tur på Centralsygehuset, hvor det var gået værst ud over Verner Nielsen, der havde fået en glassplint på en halv meter boret ind mellem skulderbladene. Her kunne det se ud til, at de nysgerrige har samlet sig på ulykkesstedet.
 • Kloakarbejde, september 1948
  Kloaker, afløb og spildevand
  Natur og teknik
  Der blev i september 1948 foretaget ret store og omfattende kloakarbejder forskellige steder i Esbjerg.
 • Akvarieudstilling, september 1948
  Almene udstillinger
  Kultur, fritid og historie
  Fredag den 3. september 1948 præsenterede Esbjerg Akvarieforening en stor udstilling på Hotel Spangsberg. Hele 75 større og mindre akvarier var på plads. Det største tilhørte møbelhandler Jensen-Schou. Det vejede i påfyldt tilstand 1½ tons og rummede 900 liter vand. Det havde fået hæderspladsen lige ved indgangen.
 • Til minde om Jens Væver, oktober 1948
  Kultur, fritid og historie
  Skulptur
  Mindestatuen til Jens Væver, der opfandt snurrevoddet. Statuen blev rejst af taknemmelige fiskere i 1918, hvor den stod i Byparken. Her er statuen fotograferet i anledning af 100 års jubilæet for opfindelsen.
 • Dagligstue, november 1948
  Hjem og husholdning i almindelighed
  Steder
  Dagligstue. Billedet er bestilt af frk. Buurgaard-Hansen, der boede i Rolfgade 27. Mon det er familiens stue? Frk. Buurgaard hed Elly Marie Buurgaard Hansen og var født i Esbjerg den 4. marts 1907. Hendes forældre, der også boede på adressen, var Søren Peter (f. 1878) og Abelone Marie (f. 1885).