Are you sure you want to delete this item? Are you sure you want to delete these 0 items?

Download

Oops! Something went wrong! It doesn't appear to have affected your data. Please notify your system administrator if the problem persists. Access denied
Your session was expired. Page will be reloaded.

Processing...

Your assets are ready. If the download does not start automatically, click Download.

Add assets to album

 • Torvet en torvedag, ca. 1900
  Steder
  Torve og pladser, parker, fælleder og kirkegårde
  I hjørneejendommen havde købmand Marius Jørgensen forretning. Den blev i 1904 overtaget af Heinrich Stilling Blichfeldt, der oprettede et "Flensborg lager". I Kongensgade ses foruden en gammel kassevogn og en hotelvogn, sandsynligvis fra Hotel Royal eller Hotel Spangsberg. På Torvet handles der livligt. Ud mod Kongensgade havde fiskehandlerne deres boder.
 • Akvarel af Kongengade 65, ca. 1984
  Bygninger, fredn., gårde, herregårde, huse og slot
  Steder
  Akvarel af Kongensgade 65 på hjørnet af Jyllandsgade. Det er fløjen langs Jyllandsgade, som Kirsten Frederiksen her har gengivet til bogen Om byggeskik og vedligeholdelse af bevaringsværdige huse i Esbjerg, der udkom i 1984. Hjørnebygningen Kongensgade/Jyllandsgade er opført i 1897, som det er gengivet her. I løbet af få år, før 1910/12 måtte spiret lade livet (uvist hvorfor), så kun hatten var tilbage på hjørnet. Den 28. februar 1944 blev ejendommen, der på dette tidspunkt husede Engers Hansens Boghandel, Schalburgteret. Efterfølgende blev hatten pillet af.
 • Fra biblioteket, ca. 1983
  Biblioteksvæsen
  Kultur, fritid og historie
  Fra kælderen under biblioteket i Nørregade 25. Reolerne tømmes for bøger, der puttes i flyttekasser. Kan det være i forbindelse med flytningen til Nørregade 19?
 • Horns Rev Fyrskib, december 1979
  Fyrvæsen
  Offentlige myndigheder
  Motorfyrskib No. 1. ligger i Esbjerg Havn for at blive repareret. Skibet, der var bygget i 1914, er et af landets sidste fyrskibe. Der var på dette tidspunkt megen diskussion om, skibet skulle tilbage på pladsen ved Horns Rev. Men da Kystinspektoratet ønskede det, kom skibet atter afsted. Det holdt dog ikke længe. I april 1980 blev fyrskibet erstattet af en lystønde. I 1989 blev skibet solgt til Fonden for Fyrskibets bevarelse i Esbjerg. Det blev sat i stand og kom til at fungerer som museumsfyrskib i Esbjerg.
 • Sommerunderholdning, juni 1975
  Kultur, fritid og historie
  Livets fester, årets fester, byfester, øvrige fester
  Kulturudvalget ved Esbjerg Kommune forsøger sig med en række underholdene indslag med titlen Sommerunderholdning. I løbet af 12 dage i juni arrangeres der koncerter, film og teater rundt i byen. Her er det Esbjerg Folkedanserforening. I følge avisen skulle de optræde på Torvet, men det ligner nu grangiveligt Byparken.
 • Børnebiblioteket, april-maj 1961
  Biblioteksvæsen
  Kultur, fritid og historie
  Børnebibliotekar Minna Svenson hjælper med at finde relevante bøger eller informationer.
 • Folkevandring i Kongensgade, ca. 1923
  Steder
  Veje, gader, tunneler og viadukter
  En større folkevandring gennem Kongensgade. Desværre kender vi ikke anledning. Men der ser ud til at være både faner og hornmusik. Stedet er ved Ankershus mellem Stormgade og Jyllandsgade.
 • Rytterstatuen, udat.
  Kultur, fritid og historie
  Skulptur
  Rytterstatuen med Kong Christian den 9. Skulpturen er lavet af Ludvig Brandstrup og blev afsløret den 28. juni 1900. Den skulle dog have været på plads i 1899, men på grund af en omfattende strejke måtte afsløringen udsættes til 1900. På selve skulpturen står der, at den blev afsløret i 1899, men det er altså forkert.
 • Andrew John og Lissa, 29. juni 1982
  Personer
  Duoen Andrew John og Lissa, der gav sommerkoncert på friluftsscenen i Byparken den 29. juni 1982. Andrew John er født i Leeds i 1948, men gjorde sig gældende på den danske folkemusikscene siden sidst i 1960'erne. Fra 1976 spillede han sammen med Lissa Ladegoged.
 • Tivolis Vise Vers Band, 25. juni 1982
  Personer
  Tivolis Vise Vers Band gav sommerkoncert i Byparken den 25. juni 1982.
 • Telegrafstationen ved Posthuset, 1908
  Offentlige myndigheder
  Postvæsen
  Telegrafstationen ved postkontoret, Skolegade 34. Her er det ved vekselbordene.
 • Telegrafstationen ved Posthuset, 1908
  Offentlige myndigheder
  Postvæsen
  Telegrafstationen ved postkontoret, Skolegade 34. Her er det publikumsekspeditionen.
 • Telegrafstationen ved Posthuset, 1908
  Offentlige myndigheder
  Postvæsen
  Telegrafstationen eller telegrafsalen ved postkontoret, Skolegade 34.
 • Telegrafsalen ved Posthuset, 1908
  Offentlige myndigheder
  Postvæsen
  Telegrafsalen ved postkontoret, Skolegade 34.