Are you sure you want to delete this item? Are you sure you want to delete these 0 items?

Download

Oops! Something went wrong! It doesn't appear to have affected your data. Please notify your system administrator if the problem persists. Access denied
Your session was expired. Page will be reloaded.

Processing...

Your assets are ready. If the download does not start automatically, click Download.

Add assets to album

 • Beboere og en ansat i væveriet på Ribelund, Ribe.
  Social og sundhed
  Særforsorg
  Beboere og en ansat i væveriet på Ribelund, Ribe.
 • Kvindelige beboere fremstiller husflidsarbejder på Ribelund, Ribe
  Social og sundhed
  Særforsorg
  Kvindelige beboere der fremstiller husflidsarbejder på Ribelund, Tangevej 2, Ribe. I et rum på Ribelund sidder seks beboere der arbejder ved fem væve og en spinderok.
 • Oversigtsbillede over Ribelund, Tangevej 2, Ribe, set fra Ribelunds vandtårn mod sydøst.
  Bydele og forstæder
  Steder
  Oversigtsbillede over Ribelund, Tangevej 2, Ribe, set fra Ribelunds vandtårn mod sydøst. Bagerst i billedet ses en skorsten.
 • Område på Ribelund, Tangevej 2, Ribe.
  Bydele og forstæder
  Steder
  Område på Ribelund, Tangevej 2, Ribe. I venstre side af billedet ses Ribelunds vandtårn og skorsten. I højre side ses Ribe Domkirke.
 • Beboere og personale, Ribelund, Ribe, klar til skovtur.
  Social og sundhed
  Særforsorg
  To hestevogne med beboere og personale er klar til afgang. Køretøjerne holder foran en af bygningerne på Ribelund. To heste er forspændt hver vogn. De fleste af kvinderne bærer hat.
 • Uidentificerede voksne og børn foran en bygning på Institutionen Ribelund, Tangevej 2, Ribe.
  Social og sundhed
  Særforsorg
  Uidentificerede voksne og børn foran en bygning på Institutionen Ribelund, Tangevej 2, Ribe. I midten af billedet ses et drengeorkester med deres instrumenter.
 • Boreplatforme hook-up skibe i havnen, marts 2018
  Havnevæsen
  Et par enkelte fiskerkuttere i Fiskerihavnen ved Torskekaj fotograferet med Isværket, boreplatforme og hook-up skibe til havvindmøller i baggrunden. Kutterne fanger hesterejer, som køres til Amsterdam og derfra flyves til Marokko for at blive pillet. Derfra returnerer de til Amsterdam og kan bl.a. købes hos Hr. Skov i Blåvand.
 • Flydeponton på vej mod Ribe Kammersluse, 1932.
  Havnevæsen
  Steder
  Flydeponton på vej mod Kammerslusen. Bygningen til højre i billedet, med det vinklede tag, kunne godt være den nordlige del af Kolvigs Gaard. Flydepontonen eller sandpumpen er dermed enten på vej ud eller ind af Skibbroen.
 • Ida Dagny Kaae, 1951
  Personer
  Portræt af Ida Dagny Kaae, der var født med pigenavnet Andersen, den 1. februar 1902 i Grønheden skole i Volstrup Hun blev gift med overlærer Magne Sørensen Kaae (1895-1955) den 19. februar 1928. Han var i 1926 blevet tilknyttet Esbjerg Skolevæsen. Ida Dagny Kaae døde den 6. januar 1993.
 • Magne Sørensen Kaae, udat.
  Personer
  Portræt af overlærer Magne Sørensen Kaae, der var født i Ølsted ved Horsens den 21. marts 1895. Han blev uddannet fra seminariet i Silkeborg, hvor han var færdig i 1917. Han blev ansat ved Esbjerg Skolevæsen i 1926 og gjorde tjeneste ved Jerne Skole samt Gammelby Skole. Han blev gift 19. februar 1928 med Ida Dagny, f. Andersen, f. 1. februar 1902 i Grønheden skole, Volstrup sogn. Magne Kaae døde den 2. marts 1955 og blev begravet på kirkegården i Jerne.
 • Stemmeseddel i forbindelse med Jerne sindlemmelse i Esbjerg, 1943
  Sogne, landsbyer, større bebyggelser
  Steder
  Stemmeseddel i forbindelse med Jerne Sognekommunes indlemmelse i Esbjerg. Afstemningen blev holdt den 5. maj 1943. .93 af de 203 stemmeberettigede i Jerne Sognekommunes østlige del stemte for opretholdelsen af en selvstændig Jerne Kommune, mens 59 stemte imod. I resten af Jerne Kommune stemte 1423 af 2415 stemmeberettigede for indlemmelse og kun 472 imod. Da Jerne Sogneråd derefter med ti stemmer mod en fastholdt kravet om, at indlemmelsen skulle omfatte hele kommunen, blev en totalindlemmelse resultatet. Den fandt sted den 1. april 1945.