Are you sure you want to delete this item? Are you sure you want to delete these 0 items?

Download

Oops! Something went wrong! It doesn't appear to have affected your data. Please notify your system administrator if the problem persists. Access denied
Your session was expired. Page will be reloaded.

Processing...

Your assets are ready. If the download does not start automatically, click Download.

Add assets to album

 • Chr. Møller fra Den permanente Møbelmesse, oktober 1980
  Personer
  I stedet for at investere i et nyt hus har der været en udpræget tendens til, at en del mennesker i stedet for at købe nyt hus beslutter sig for at gøre mere ud af det gamle. Prokurist Chr. Møller fra Den permanente Møbelmesse oplever, at der bliver kørt flere møbler til såkaldte gamle adresser.
 • Elever kæmper mod skolelukning i Jerne, september 1980
  Personer
  Det er ikke kun forældrene, der kæmper mod lukningen af Jerne Skole. Også eleverne er stærkt utilfredse med den varslede lukning. De mener, at lærerne flytter fra skolen, da den er lukningstruet, hvilket går ud over undervisningen. Faktisk ser de slet ikke nogle argumenter for lukningen. Her er det tre af eleverne: Lea Juhl Jensen, Niels Peter Rasmussen og elevrådsformand Carsten Larsen. Skolelukningen blev dog først en realitet i 1989.
 • Jazzkvintet 79, september 1980
  Kultur, fritid og historie
  Musik
  I en uddannelsesby som Esbjerg burde der være grundlag fornogle arrangementer med en intim jazz-stemning. Det mente orkesteret Jazzkvintet 79, der efterfølgende samarbejdede med Strandby Bodega om at arrangere en jazzaften. Første aften fandt sted den 26. september. Bandet bestod af Tommy Hagenau på trompet, Henning Bach på bas, Finn Østergaard på klaver, Otto Poulsen på saxofon og Johnny Knudsen på trommer. Det er dog kun de fire af medlemmer, der her er samlet.
 • Kvaglund Kirkes Børne- og Ungdomskor, september 1980
  Kultur, fritid og historie
  Musik
  Kvaglund Kirkes Børne- og Ungdomskor består af 28 medlemmer. De mødes en gang om ugen under ledelse af organist Margrethe Madsen. En gang om måneden synger koret ved gudstjenesten i kirken.
 • Annelise og Ivan Kristensen, august 1980
  Personer
  De to fotografer Ivan og Annelise Kristensen flyttede i 1980 til nye lokaler i industrikvarteret ved Tarphagevej. Her tog de en ny aktivitet i brug. Der var tale om et farvelaboratorium, så man selv kunne fremstille farvepapirbilleder. Samtidig kunne de to fotografer også levere farvetryksager i mindre opløsning.
 • Ormesuger, juli 1980
  Natur og teknik
  Naturen og mennesket
  Ormegraverne på nordsiden af Fanø er bekymrede over denne ormesugermaskine. De 80 cm. dybe og omkring en meter brede render, som maskinen laver, er ødelæggende for dyre- og plantelivet. Ormesugeren suger alt op, beholder ormene og spytter resten ud igen. Intet liv bliver tilbage. Maskinen kan hente 300 liter sandorm i døgnet, mens de 40-50 ormegravere henter 4-500 liter dagligt.
 • Ormegraver Harry Sørensen, juli 1980
  Personer
  Ormegraver Harry Sørensen står i en rende, der er lavet af en ormesuger. Han mener, at de 80 cm. dybe og omkring en meter brede render er ødelæggende for dyre- og plantelivet. Ormesugeren suger alt op, beholder ormene og spytter resten ud igen. Intet liv bliver tilbage.
 • Ormegravere ved Fanø, juli 1980
  Natur og teknik
  Naturen og mennesket
  Ormegravere på nordsiden af Fanø. De er bekymrede over en ormesugermaskine. De 80 cm. dybe og omkring en meter brede render, som maskinen laver, er ødelæggende for dyre- og plantelivet. Ormesugeren suger alt op, beholder ormene og spytter resten ud igen. Intet liv bliver tilbage. Maskinen kan hente 300 liter sandorm i døgnet, mens de 40-50 ormegravere henter 4-500 liter dagligt.
 • Finnehusene, november 1947.
  Bygninger, fredn., gårde, herregårde, huse og slot
  Steder
  Finnehusene i Østerbyen en snevejrsdag. Husene er bygget færdige, men indflytning har ikke fundet sted endnu.
 • Finnehuse, november 1947.
  Bygninger, fredn., gårde, herregårde, huse og slot
  Steder
  Finnehusene i Østerbyen en snevejrsdag. Husene er bygget færdige, men indflytning har ikke fundet sted.
 • Anlæggelsen af Grænsestien, 2020.
  Folkeoplysning og kulturformidling i almindelighed
  Kultur, fritid og historie
  Luftfoto
  Naturoplevelser
  En traktor fra Esbjerg Kommune med monteret grenknuser baner sig vej igennem Hjørtvad Krat i forbindelse med anlæggelsen af Grænsestien.
 • C-Bags starter op igen, juli 1980
  Personer
  Sportstaskefirmaet C-Bags startede i juli 1980 atter produktionen op. Firmaet var ellers gået konkurs, men et nydannet aktieselskab overtog firmaet, der startede op i nye lokaler på Darumvej 145. Bestyrelsen bestod af fra venstre Jan Bækkegaard, Ole Abildtrup og Carsten Svoldgaard. Firmaet havde ansat 15 arbejdere fra det tidligere firma.
 • Fuglekøjen ved Sønderho, juli 1980
  Fugle
  Natur og teknik
  Da Sønderhos gamle fuglekøje blev etableret i 1866 var Thomas J. Anthonissen en af initiativtagerne. Nu i 1980 var fuglekøjen tilbage i familien, da den blev overtaget af Harry og Ely Nielsen. Thomas Anthonissen var Harrys oldefar. Køjen har siden 1930 udelukkende været brugt til ringmærkning af ænder. Det er Danmarks eneste fuglekøje i drift.
 • Fuglekøjen ved Sønderho, juli 1980
  Fugle
  Natur og teknik
  Da Sønderhos gamle fuglekøje blev etableret i 1866 var Thomas J. Anthonissen en af initiativtagerne. Nu i 1980 var fuglekøjen tilbage i familien, da den blev overtaget af Harry og Ely Nielsen. Thomas Anthonissen var Harrys oldefar. Køjen har siden 1930 udelukkende været brugt til ringmærkning af ænder. Det er Danmarks eneste fuglekøje i drift.
 • EFI-hal 2 bygges, juli 1980
  Idræt i almindelighed
  Kultur, fritid og historie
  I juli 1980 gik det hurtigt med opførelsen af den nye hal ved Veldtofte Idrætspark. Firmaidrætten i byen havde taget et voldsomt opsving, hvilket havde gjort det nødvendigt med en ny EFI-hal. Den første hal blev indviet i 1967. Den 2. hal regnede man med ville være færdig i august 1980.
 • DRs sommerferiebus i Kvaglund, juli 1980
  Kultur, fritid og historie
  Radio
  I juli 1980 besøgte DRs sommerferiebus Kvaglund, hvor den sendte direkte fra pladsen ved Kvaglundcentret.
 • Østtysk udstilling på Fiskeri- og Søfartsmuseet, juni 1981
  Kultur, fritid og historie
  Museer
  Fiskeri- og Søfartsmuseet præsenterede i maj 1981 en udstilling, som museet havde lånt af det Oceanografiske Museum i Stralsund, DDR. Udstillingen fortalte om museets arbejde og om byen Stralsund. Det var første, at det østtyske museum markerede sig udenfor DDR. Udstillingen viste sig ved udgangen af juni at have været en stor succes. Den første måned blev udstillingen set af 22.000 gæster. Fiskerimuseets normale besøgstal lå på 14.000.
 • Besøg fra venskabsbyer, juni 1981
  Erhvervsliv
  Fiskehandel, auktioner og eksport
  I juni 1981 var 20 elever fra Esbjergs nordiske venskabsbyer Stavanger og Jyväskylä på et otte-dages udvekslingsbesøg i Esbjerg. Der var en lagt en lang række arrangementer for opholdet, der bl.a. indeholdt en tidligt morgenbesøg ved fiskeauktionshallen for at opleve en fiskeauktion.