Are you sure you want to delete this item? Are you sure you want to delete these 0 items?

Download

Oops! Something went wrong! It doesn't appear to have affected your data. Please notify your system administrator if the problem persists. Access denied
Your session was expired. Page will be reloaded.

Processing...

Your assets are ready. If the download does not start automatically, click Download.

Add assets to album

 • Drengesanatoriet 1916
  Bygninger, fredn., gårde, herregårde, huse og slot
  Steder
  Postkort, nok det første, af det nye Drengesanatorie trykt hos C.J.C. 1916. Drengesanatoriet i Hjerting blev opført 1914-15 af Nationalforeningen til Tuberkulosens Bekæmpelse. Med tuberkulosens udryddelse gik Nationalforeningen i samarbejde med Børne- og Undomsforsorgen og omdannede sanatoriet til et hjem for adfærdsvanskelige børn. På grund af økonomiske vanskeligheder i 1971 er optagelsesbetingelserne ændret, så kun børn fra det danske mindretal i Sydslesvig optages.
 • Ukendt ballethold, 1916
  Dans i almindelighed
  Kultur, fritid og historie
  Ukendt ballethold. Hvis fotoet er taget af fotograf Bjerknæs, så er billedbestilleren Betty Rongsted.
 • Forside af brev fra C. R. Tranum til vennen Eigil Jensen, 1943
  Besættelsestiden, illegal virksomhed
  Kultur, fritid og historie
  Forside af brev fra Carl Ralph Tranum til vennen Eigil Jensen.
 • Close-up af omslag til brev fra C. R. Tranum til en ven, 1943
  Besættelsestiden, befrielsen, efterspil og retsopgør
  Kultur, fritid og historie
  Close-up af omslag til brev fra Carl Ralph Tranum til vennen Eigil Jensen, gemt udenfor i et hulrum i fængselsmuren i næsten 70 år.
 • Brev fra modstandsmanden C. R. Tranum til vennen Eigil, 1943
  Personer
  0
  Brev fra modstandsmanden Carl Ralph Tranum til vennen Eigil Jensen, mens de sad i Esbjerg Arrest efter at være blevet anholdt for deres aktiviteter i modstandsklubben Stjernen.
 • Kong Christian X fejres på Torvet, 1937
  Bygninger, fredn., gårde, herregårde, huse og slot
  Steder
  Kong Christian Xs 25 års jubilæum fejres ved posthuset på Torvet, hvor et 16 mands orkester spiller. Posthuset er pyntet til lejligheden. Også i byens gader var der pyntet med hundredvis af flag. Orkesteret bliver dirigeret af musikdirektør A. Schmidt (med ryggen til). Yderst til venstre med lilletrommen ses Andreas Jacobsen, mens det med stortrommen er Leo Schmidt. Med basunen ses Th. Jensen fra Novrup. Til højre for dirigenten ses Laugesen Christensen med klarinet. Musikeren uden hat er Mads Jensen, der boede i Storegade.
 • Maleri af Schaub & Co, Storegade, 1909
  Slagterier og slagterihåndværk
  Erhvervsliv
  Maleri forestillende Schaub & Cos fabrikanlæg ved Storegade i Esbjerg anno 1909. Fabrikken i Esbjerg beskæftigede på dette tidspunkt 132 arbejdere. Det er uvist, hvor maleriet har hængt.
 • Facadefoto af Bazar Cafeen, 1975
  Hotel og restaurationsvæsen
  Erhvervsliv
  Facadefoto af Bazar Cafeen i Vesterhavsgade. Cafeen åbnede i ca. 1941 og lukkede i ca. 1980. Stedet var især besøgt af fiskere. Det var en offentlighed hemmelighed, at der blev spiller hasard i resaturationen. Stedet blev også kaldt for gangsteren.
 • Parti fra Jernbanevej, ca. 1890
  Veje, gader, tunneler og viadukter
  Steder
  Parti fra Jernbanevej, senere Exnersgade, set fra øst. Gaden i billedets venstre del er Storegade. Det stråtækte hus er Storegade 9, der blev Esbjergs sidste stråtækte hus, opført ca. 1860. Det høje hus til venstre i billedet er stationsforstanderbolig. Yderst til højre ses Andels-svineslagteriet og Vor Frelsers Kirke. Marken, der ses i forgrunden blev beplantet i 1968, støder op til Frodesgadebroen. Hvor husene til højre for Jernbanevej ligger, findes der nu trappe fra Exnersgade op til Frodesgadebroen. Det stråtækte hus på venstre side af vejen blev revet ned ca. 1951-1952. Vindrosen, der skimtes over den høje bygning til højre, tilhørte melhandler Pedersens melhandel i Kongensgade. Den lange lave bygning, der ligger på tværs midt i billedet, kaldtes Petroleumslageret. Bygningen blev fjernet, da den nuværende banegård blev bygget og spornettet skulle omlægges.
 • Kolonihavehus i Frodesgade, udat.
  Bygninger, fredn., gårde, herregårde, huse og slot
  Steder
  Der hygges med kortspil i et kolonihavehus ved Frodesgade. Frodesgården, Frodesgade 38, blev senere opført på grunden af bagermester Rasmussen. Yderst til højre ses Ligkiste-Nielsen.
 • Kolonihavehus i Frodesgade, udat.
  Bygninger, fredn., gårde, herregårde, huse og slot
  Steder
  Der hygges i et have ved Frodesgade. Frodesgården, Frodesgade 38, blev senere opført på grunden af bagermester Rasmussen.
 • Kolonihavehus i Frodesgade, udat.
  Bygninger, fredn., gårde, herregårde, huse og slot
  Steder
  Der hygges i et have ved Frodesgade. Frodesgården, Frodesgade 38, blev senere opført på grunden af bagermester Rasmussen.
 • Træer i Kirkegade, 1986
  Veje, gader, tunneler og viadukter
  Steder
  En trediedel af de gamle træer i Kirkegade fældes.
 • Kongensgade 16, ca. 1925
  Bygninger, fredn., gårde, herregårde, huse og slot
  Steder
  Kongensgade 16 omkring 1925. Ejendommen huser en tobkasforretning og en barbersalon. Tobaksforretningen var ejet af Jens H. Madsen. Tobaksautomaten til venstre er dog ejet af Peder H. Andersen, der havde en restauration i Kongensgade 14. Denne restauration blev senere overtaget af svigersønnen Marinus Beier.
 • Peder Hansen Andersen og hustruen Kirsten, ca. 1925
  Personer
  Restauratør Peder Hansen Andersen med hustruen Kirsten. Peder var født i Vejrup den 17. april 1871. Han var ejer af Vejrup Kro fra 1895 til 1921, hvorefter familien flyttede til Esbjerg. Her åbnede Peder en kombineret fragtcentral og restaurant i Kongensgade 14. De havde børnene: Mads (f. 1892), Anna (f. 1894), Mary (f. 1897), Joshia (f. 1900) og Jørgine (f. 1902). Peder og Kirsten flyttede tilbage til Vejrup Kro i 1935, hvor han døde i 1940.
 • Peder Hansen Andersens fødselsdag, 17. april 1927
  Personer
  Peder Hansen Andersen fejrer sin 56 års fødselsdag. Han var født i Vejrup, hvor han drev Vejrup Kro. Senere flyttede han til Esbjerg, hvor han oprettede en kombineret fragtcentral og restaurant i Kongensgade 14. Her er han omgivet af familien. Personerne er fra venstre: sønnen Joschia, Knudsen, Peder Hansen Andersen og hustruen Kirsten. De to børn foran dem er Vagn og Åse Christensen. De to efterfølgende lidt skjulte personer er ukendte. Herefter følger datteren Jørgine med hendes mand Marinus Beyer. Sidste person er datteren Anna. De to ukendte kan være børnene Mads og Mary.