Are you sure you want to delete this item? Are you sure you want to delete these 0 items?

Download

Oops! Something went wrong! It doesn't appear to have affected your data. Please notify your system administrator if the problem persists. Access denied
Your session was expired. Page will be reloaded.

Processing...

Your assets are ready. If the download does not start automatically, click Download.

Add assets to album

 • Kongensgade med åben kloak, 1890.
  Veje, gader, tunneler og viadukter
  Steder
  Hjørnet af Kongensgade og Smedegade set mod Torvet. Huset til højre i billedet med den takkede gavl er Kongensgade 84, hvor Graff's ølbryggeri havde til huse, her blev i 1909 "Esbjerghus" opført. Hjørneejendommen til venstre er Kongensgade 73, hvor senere tobakshandler M.M. Andersen indrettede forretning. Forretningen i ejendommen er på fotograferingstidspunktet "Dalsgaard Olsens boghandel". På ejendommen bemærkes reklameskilt for "Esbjerg Avis", der havde kontor og trykkeri i ejendommen.
 • Undervisning på Esbjerg Arbejderhøjskole, 1957
  Personer
  Højskoler og ungdomshøjskoler
  Uddannelse
  Undervisning på Esbjerg Arbejderhøjskole, som også har bestilt billedet. Underviseren er Henning Rasmussen, senere borgmester i Esbjerg,
 • Esbjerg Arbejderhøjskole, gruppefoto, 1957
  Højskoler og ungdomshøjskoler
  Uddannelse
  Gruppefoto af elever og lærere ved Esbjerg Arbejderhøjskole, som også er bestiller af billedet.
 • Henning Rasmussen i lufthavnen, 1979
  Personer
  0
  Esbjergs borgmester Henning Rasmussen blev udnævnt til indenrigsminister og justitsminister i oktober 1979, hvilket betød at han forlod posten som borgmester i byen. Her illustreres det ved, at han stiger ombord på en flyver i Esbjerg Lufthavn.
 • Præsident Nyerere besøger Esbjerg, 1976
  Personer
  0
  Præsident Julius Nyerere fra Tanzania besøgte Esbjerg den 08.05.1976. Her modtager han en porcelænsfigur fra Esbjergs borgmester Henning Rasmussen. De opmærksomme har naturligvis bemærket, at der er tale om fisker Svend Jespersen fra Bing & Grøndahl.
 • Udstillingsvindue med damekonfektion, pengeindsamling til Kunstpavillonen, 1957
  Kunst i almindelighed
  Kultur, fritid og historie
  Udstillingsvindue hos forretning med salg af damekonfektion i Kongensgade. I udstillingen hænger et kunstværk. Billedet er bestilt af Esbjerg Kunstforening. I marts 1957 fyldtes forretningsvinduer i Kongensgade med kunst fra Esbjerg Kunstforenings samling. Det var som fremstød for salg af lodsedler, hvor kunstværker var gevinster. Formålet med salget var at skaffe midler til opførslen af en kombineret restaurant- og kunstmuseumsbygning i Byparken. Kunstforeningens daværende lejemål i bibliotekets ovenlyssal var blevet opsagt 1. april 1957, og herved var museumsbyggeriet presserende. Arkitekterne Jytte og Ove Tapdrup havde på dette tidspunkt allerede udformet tegningerne til den påtænkte bygning, men der skulle skaffes lokale midler til af financierer en del af projektet. For at indsamle penge satte man herfor et større udstillingsprojekt i gang bl.a. med kunstværker i forretningsvinduer.
 • Lastbiler fra Dansk Dybfrost, ca. 1961
  Køleteknik
  Natur og teknik
  Lastbiler fra Dansk Dybfrost er pyntet med flag.
 • Julefrokost, 1956
  Militærvæsen i almindelighed
  Offentlige myndigheder
  Opdækning til julefrokost i Artillerilejren, hvor maden står parat. Alle fire lys er tændt i adventskransen. På bordene er der sat 1 Thor pilsner klar pr mand til en begyndelse – ølflaskerne er både gamle og nye. Bemærk geværerne på endevæggen og billederne af Dronning Ingrid og Kong Frederik den 9. Billedet er bestilt af Rytter, Artillerilejren.
 • Fra Fiskerihavnen, ca. 1916
  Havnevæsen
  Steder
  Fra Fiskerihavnen, der blev indviet i 1901. Til højre ses Fiskepakhusene, der gik under navnet Hollænderhusene. Det ene blev senere offer for en pyroman-brand og efterfølgende revet ned.
 • Esbjerg Roklub, oktober 1932
  Sejlsport, motorsport, flyvesport i almindelighed
  Kultur, fritid og historie
  Pokalhold fra Esbjerg Roklub. Der skulle være tale om klubbens old-boys-hold. Bagerst fra venstre H. Nordland og P. Flagstad. Forrest fra venstre Thostrup, Leo Rasmussen (cox) og Ejnar Nielsen.
 • Udstillingsvindue hos møbelforhandler, pengeindsamling til Kunstpavillonen, 1957
  Kunst i almindelighed
  Kultur, fritid og historie
  Udstillingsvindue hos møbelforhandler i Kongensgade. Det må være være hos enten H. J. Hansens Møbelforretning, Niels Nielsens Møbler eller Østend Møbler. I udstillingen hænger et kunstværk tilhørende Esbjerg Kunstforening, som også er bestiller af billedet. I marts 1957 fyldtes forretningsvinduer i Kongensgade med kunst fra Esbjerg Kunstforenings samling. Det var som fremstød for salg af lodsedler, hvor kunstværker var gevinster. Formålet med salget var at skaffe midler til opførslen af en kombineret restaurant- og kunstmuseumsbygning i Byparken. Kunstforeningens daværende lejemål i bibliotekets ovenlyssal var blevet opsagt 1. april 1957, og herved var museumsbyggeriet presserende. Arkitekterne Jytte og Ove Tapdrup havde på dette tidspunkt allerede udformet tegningerne til den påtænkte bygning, men der skulle skaffes lokale midler til af financierer en del af projektet. For at indsamle penge satte man herfor et større udstillingsprojekt i gang bl.a. med kunstværker i forretningsvinduer.
 • Esbjerg Havn, 2012.
  Havnevæsen
  Steder
  Esbjerg Havn, hvor benene fra to Jack-ups borerigge ses i Sønderhavn. I baggrunden ses Esbjerg Værket. Fotograferet fra Vesterhavsgade.
 • Esbjerg Festuge, 2013.
  Livets fester, årets fester, byfester, øvrige fester
  Kultur, fritid og historie
  Publikum i Musikhusets foyer ved seniordag under Esbjerg Festuge hvor blandt andet Kirsten Siggård og Bjørn Tidemann underholdte.