Oops! Something went wrong! It doesn't appear to have affected your data. Please notify your system administrator if the problem persists.Access denied
Your session was expired. Page will be reloaded.
Processing...
Your assets are ready. If the download does not start automatically, click Download.
Deltagere i alsangsstævnet, der fandt sted den 18. maj 1941. Det var årets første stævne og det 3. i Esbjerg under besættelsen. Der deltog omkring 4-5000 mennesker i stævnet. De første fem sange var: Esbjerg-sangen, Du danske Mand, Som en rejselysten Flåde, Jeg elsker de grønne Lunde og Kong Christian. Lærer Holmberg var speaker og musikken blev leveret af Esbjerg Sangforening, Rostrups Sangkor, Arbejdernes Sangforening og Jerne Mandskor. De sang også følgende sange: Sønner af et Folk, Sådan er Danmark, Bovbjerg og Rejsesang. Herefter fortsatte fællessangen med Vort Modersmål er dejligt, Når Vinteren rinder i Grøft og i Grav, Den danske Sang er en ung blond Pige og Flaget. Til sidst afsluttede man med Der er et yndigt Land.
Avisomtale af den norske damper Bremes forlis, juli 1932
Erhvervsliv
Transportmidler på vandet i almindelighed
Side fra dagbladet Vestkysten den 4. juli 1932 med omtale af et dramatisk forlis dagen før. Den norske damper Breme fra Skudeneshavn kæntrede pludseligt, men det lykkedes besætningen at gå i bådene og redde livet ved at komme hen til og om bord på Horns Rev Fyrskib.
Bygninger, fredn., gårde, herregårde, huse og slot
Steder
Facadefoto af hus med meget høj kælder på adressen Smedegade 18 (se B 69929). I gavldøren et ukendt beboerpar og ved hjørnet et par børn. På skiltet i den fjerne ende af huset står Jacobine Koors og nedenunder et eller andet, der ender på -forretning. Adressen må være Smedegade 20. Her boede Niels Poul Koors Rasmussen, der var i Smedegade 20 d. 02-07-1899 (senere kommis og bogholder, han sletter efternavnet Rasmussen d. 12.2. 1927). Hans forældre var cyklefabrikant Julius Rasmussen og Jacobine Kirstine Marie Gerthsen i 1899 (begge fra Slesvig), senere hedder hun Rasmussen til efternavn.
Elever fra Hjerting Skole. Det er udelukkende piger, og de har gang i håndarbejde. Det kunne være fra en udflugt til Hjerting Plantage, hvor der var en udflugtspavillonen. Den anes til venstre.
Bygninger, fredn., gårde, herregårde, huse og slot
Steder
Banegården beliggende i Jernbanegade er her set fra krydset mellem Norgesgade og Østergade. Banegården blev opført mellem 1902 og 1904. Den hvide træbygning t.v. i billedet er udvandringsagent Aage Møllers kontor på Banegårdspladsen.