Are you sure you want to delete this item? Are you sure you want to delete these 0 items?

Download

Oops! Something went wrong! It doesn't appear to have affected your data. Please notify your system administrator if the problem persists. Access denied
Your session was expired. Page will be reloaded.

Processing...

Your assets are ready. If the download does not start automatically, click Download.

Add assets to album

 • Sømandsstrejken, 1934
  Erhvervsliv
  Arbejdsforhold i almindelighed
  Sømandsstrejken, april 1934
  Efter politiets voldsomme indgriben i konflikten den 16. april gennemførtes en stor folkelig protestdemonstration vendt mod politiet den 17. april. Demonstrationen udgik fra Tobaksfabrikken og er her nået til Cort Adelers Gade på vej til Tivoli.
 • Nygaardsmarken, ca. 1899
  Bydele og forstæder
  Steder
  Nygårdsmarken ca. 1899. Helt til højre ses Svendsgade 67. Den hvide bygning midt i billedet er Margarinefabrikken i Rolfsgade, der er opført i 1897. Ejendommene i baggrunden er beliggende på den gamle Nygaards marker.
 • Der åbnes muslinger på Esbjerg Muslingefabrik, juli 1943
  Fiskeindustri
  Erhvervsliv
  Kvinder åbner muslinger på Esbjerg Muslingefabrik i Vesterhavsgade. Virksomheden var ejet af Emil Christensen og lå i anden baggård ved Willemoesgade 58 (bygningerne ligger der stadig i 2015). Krigen satte for alvor gang i muslingefiskeriet og muslingekogeriet. Esbjerg Muslingefabrik beskæftigede på dette tidspunkt mellem 250 og 300 personer. Kogeriet behandlede 36 tons muslinger om dagen. Af hvert ton bliver der ca. 100 kg. muslinger til eksport. Muslingerne blev fisket på bankerne ved Hjerting. Her havde virksomheden 16 småbåde, der hentede muslingerne op både dag og nat. Der gik 375 afskallede muslinger til et kilo, hvilket vil sige, at der skulle afskalles omkring 13 millioner muslinger om dagen.
 • Pakning af frosne regnbueørreder, 1960.
  Fiskeindustri
  Erhvervsliv
  Pakning af regnbueørreder til eksport, formodentlig på Lynfrost i Rolfsgade.
 • Kløvergård Andelsmejeri, februar 1967.
  Mejerivæsen
  Erhvervsliv
  Der tappes posemælk på Kløvergårds nye fuldautomatiske tappemaskine. Mælk på plastikposer var en af afløserne for de brune mælkeflasker ved overgangen til engangsemballage, men plastikposer med mælk var ikke populære hos kunderne.
 • Hykro, dyre- og foderartikler, oktober 1961.
  Erhvervsliv
  Foderstoffer
  Hykro, Strandvejen 59
  Hykro, dyre- og foderartikelfabrikken, Strandvejen 59 i Sædding ved Esbjerg. På billedet ses pakning af fugleklokker til vilde- og stuefugle.