Are you sure you want to delete this item? Are you sure you want to delete these 0 items?

Download

Oops! Something went wrong! It doesn't appear to have affected your data. Please notify your system administrator if the problem persists. Access denied
Your session was expired. Page will be reloaded.

Processing...

Your assets are ready. If the download does not start automatically, click Download.

Add assets to album

 • Ukendt mand, december 1950.
  Livets fester, årets fester, byfester, øvrige fester
  Kultur, fritid og historie
  En ukendt mand omgivet af blomster. Billedet er bestilt af vognmand Andersen, Vesterhavsgade.
 • Dagarbejdsskolen, Rørkjærsgade 69, oktober 1921
  Specialundervisning
  Uddannelse
  Facadebillede af Dagarbejdsskolen, Rørkjærsgade 69, som fungerede i perioden 1919-1926 for børn, der forsømte skolen i særlig grad. Et bud på nogle af personerne er: Ejvind Sundbo, der var skolens forstander. Han var gift med Mette Marie, og de havde datteren Karen, der var født i 1917. Skolen var indrettet i gartner Nissens villa (Tage Nissens fødehjem).
 • Esbjerg Jerne Kommuners Vagtværn, ca. 1945
  Brandvæsen
  Offentlige myndigheder
  Medlemmer af Esbjerg Jerne Kommuners Vagtværn er samlet ved Esbjerg Brandstation, Borgergade. Vagtværnet fungerede som erstatning for politiet i den politiløse tid under besættelsen fra 9. november 1944 og henover befrielsen til den 15. maj 1945. Personerne er fra venstre: Øverste række: Sv. Borgen Poulsen, Midtgaard, Mathiesen (?), J. Husted Christensen, Th. Jacobsen, Poulsen, Sv. Poulsen, H. Bentsen, Pedersen, Sv. Kjær, S. J. Pedersen og Mikkelsen (?). Midterste række: Leo, E. Mathesen, A. Jensen, K. Pedersen, P. J. Sørensen, Mussolino, A. Jensen, Chr. Jensen, ukendt, H. Christiansen, Borgen Poulsen, O. Raun, J. Stokholm og Hans Jensen. Forreste række: ukendt, H. Bennedsen, R. Andersen, Radoor, H. Jepsen. P. Pedersen, Havemose, Lebæk, T. Raaberg, O. Ovesen. J. Hallum, Th. Lykke og O. Busk. Aage Bang, E. Skaarup, Madsen og P. Pedersen var også medlemmer, men er fraværende på billedet.
 • Hotel Spangsberg, Saneringscafeen, 1979.
  Hotel og restaurationsvæsen
  Erhvervsliv
  Parti fra Hotel Spangsberg, Strandbygade 1 (tidl. Havnegade 75), opført i 1875. Her fotograferet i september 1979 med udsyn til Saneringscafeen set fra hjørnet af Stormgade. Markiserne er dekoreret med hamre og stribede afspærringsbrædder. En altan, som ses henover indgangen til Diskotek Chaplin, er konstrueret af skæve brædder. Hotellets facade var på dette tidspunkt i drastisk forfald.
 • Danmarksgades Skole, elevbillede, 1912
  Enkelte grundskoler, gymnasier og HF
  Uddannelse
  Elever fra Danmarksgades Skole med lærer Martin Bjerrum, der var tilknyttet Esbjerg Skolevæsen i perioden 1906-1918. Anna Marie Jensen ses midt i forreste række.
 • Tre generationer Graffer ved Jens Graffs dåb, 27. august 1950
  Livets fester, årets fester, byfester, øvrige fester
  Kultur, fritid og historie
  Dåbsbillede taget i forbindelse med Jens Graffs dåb den 27. august 1950. Fra venstre ses farfar Carl Graff, i midten Carl Erik Graff (f. 16.12.1939) og yderst til højre faderen Carl Graff (Far til både Jens og Carl Erik Graff). Billedet er bestilt af Graff, Torvegade 102.
 • Ny Esbjerg Kommune, 2005.
  Personer
  Sammenlægningsudvalget for Ny Esbjerg Kommune, fotograferet på Esbjerg Rådhus.
 • Sømandshjemmet Gl. Havn, 1919
  Kristne kirker og sekter i almindelighed
  Religion
  Et kig inden for i Sømandshjemmet Gl. Havn, der blev indviet den 13. december 1903. Det må være omkring juletid, da der står Glædelig Jul på væggen i baggrunden, og der er også en granguirlande rundt om døren. Lidt skjult bag den står : Os er i dag en Frelser fød!.
 • Ole Asmussen, 2005.
  Personer
  Ole Asmussen, der er kommunikationskonsulent ved Esbjerg Kommune.
 • Torben Elliot Meyer, 2005.
  Personer
  Selvportræt af Torben Elliot Meyer, der er fotograf ved Esbjerg Byhistoriske Arkiv.
 • Jørn Henriksen, 2005.
  Personer
  Jørn Henriksen, der er direktør for Børn og Kultur ved Esbjerg Kommune.
 • Kirsten Grahndin, 2005.
  Personer
  Informationsmedarbejder ved Esbjerg Kommune, Kirsten Grahndin,
 • Byrådsmøde, 2005.
  Kommunal forvaltning
  Offentlige myndigheder
  Konstituerende byrådsmøde for Esbjerg Kommunes byråd.
 • Max Kruse, 2005.
  Personer
  Max Kruse blev født på en gård i Skovlund og startede som staldkarl, men besluttede tidligt at forlade landbruget. Det førte ham til det nye institut for statskundskab ved Aarhus Universitet. Som nyslået cand.scient.pol. blev han ansat i Folkekirkens Nødhjælp, hvor han arbejdede som leder for de udsendte medarbejdere. Senere fik han en stilling ved Esbjerg Kommune, hvor han sideløbende var formand for Folkekirkens Nødhjælp. Herefter blev han amtsdirektør og var blandt andet med til at afvikle Ribe Amt. I en kort periode arbejdede han i den ny region, men blev hentet til Varde Kommune, hvor han var kommunaldirektør indtil sin pensionering.
 • Yrsa Johansen, 2005.
  Personer
  Yrsa Johansen, der var social- og sundhedsassistent ved Ribe Kommune.
 • Helle Petersen, 2005.
  Personer
  Helle Petersen, der er ansat ved Esbjerg Kommune.
 • Birthe Poulsen, 2005.
  Personer
  Birthe Poulsen, der er konsulent ved Ribe Amt.
 • Klaus F. Nissen, 2005.
  Personer
  Klaus F. Nissen, der ved kommunalvalget den 15. november 2005 blev valgt til Esbjerg Byråd for Venstre. Det var her at sammensætningen til byrådet efter kommunalreformen blev afgjort.
 • Birthe Rasmussen, 2005.
  Personer
  Birthe Rasmussen, der ved kommunalvalget den 15. november 2005 blev valgt til Esbjerg Byråd for Venstre. Det var her at sammensætningen til byrådet efter kommunalreformen blev afgjort.
 • Kurt Jakobsen, 2005.
  Personer
  Kurt Jakobsen, der ved kommunalvalget den 15. november 2005 blev valgt til Esbjerg Byråd for Venstre. Det var her at sammensætningen til byrådet efter kommunalreformen blev afgjort.