Are you sure you want to delete this item? Are you sure you want to delete these 0 items?

Download

Oops! Something went wrong! It doesn't appear to have affected your data. Please notify your system administrator if the problem persists. Access denied
Your session was expired. Page will be reloaded.

Processing...

Your assets are ready. If the download does not start automatically, click Download.

Add assets to album

 • Kurt Bjerrum, 2014.
  Personer
  0
  Byrådsmedlemmer
  Kurt Bjerrum, byrådsmedlem i Esbjerg Kommune, valgt for Venstre.
 • Elever og lærere ved Briksbøl Skole, 1953/1954
  Enkelte grundskoler, gymnasier og HF
  Uddannelse
  Elever og lærere på Briksbøl Skole engang i skoleåret 1953/1954. Briksbøl Skole blev i 1960 afløst af den ny Skads Skole i Andrup. Drengen i anden række #5 fra venstre er Kurt Johansen, som sammen med sin familie udvandrede til Canada i 1957.
 • Lergravsparken, Esbjerg, marts 1950
  Torve og pladser, parker, fælleder og kirkegårde
  Steder
  Lergravsparken før reguleringen, set mod nord over Store og Lille sø. Søerne blev i 1952 lagt sammen til én sø, derefter anlagde man træ- og græsarealerne, stierne og legepladsen. Søerne opstod ved opgravning af ler, først af Carl Lunds Teglværk opført i 1919 og derefter af Esbjerg Teglværk fra 1945. De havde allerede i 1925 havde overtaget aktierne i Carl Lunds Teglværk, og fik navnet Esbjerg Teglværk. Værket lå for enden af Teglværksgade, som dengang var længere end nu (2014). Til højre ses nogle af bygningerne i den sidenhen nedlagte gade "Bag Teglværket". Etagebyggeriet under opførelse er boligblokkene på Toftsvej.
 • Reparationsarbejde på bolværket i Fiskerihavnen, ca. 1950
  Personer
  0
  Reparationsarbejde på bolværket i Fiskerihavnen. Arbejdet blev udført af tømrer Peter Nielsen, Sædding.
 • Trafikhavnen fra luften, 1956
  Bydele og forstæder
  Steder
  Luftfoto af Trafikhavnen, en del af den gamle havn og vesterbyen. Til venstre for det store Trafikhavnsbassin ses beddingen med den mange kuttere. De hvide bygninger nedenfor på hjørnet af Dokhavnen er Esbjerg Farve- & Lakfabrik. Til højre derfor ses Sømandshjemmet med hjørnetårnet og bag det Eksportstaldene. Krydset omtrent i midten er Stormgade, Havnegade, Vestre Havnevej, D. Lauritzensvej. Helt til h. det nederste af Kongensgade. Forrest har vi Esbjerg Jernstøberi i Smedegade og Esbjerg Jernlager på Dokvej (senere omdøbt til Stålvej).
 • Hjørnet af Kongensgade og Torvet, ca. 1910
  Steder
  Veje, gader, tunneler og viadukter
  Fra hjørnet af Kongensgade og Torvet, hvor Centralhotellet anes til højre. På modsatte side af Torvet har Flensborg Lager deres udsalg. På venstre side ses Kongensgade 40 og Kongensgade 42 på modsatte side af Torvegade. Bygningen fik senere pillet pynten af.
 • DGI Sydvest flytter ind i Esbjerg Byhistoriske Arkiv, december 2013
  Arkivvæsen
  Kultur, fritid og historie
  DGI Sydvest flytter ind i Esbjerg Byhistoriske Arkiv i den nye afdeling for idrætsarkiver - Frivillige for Idrætshistorie. Her er Gudrun Sørensen og Kjeld Nordby i gang med at tømme nogle af de mange papkasser, som kom fra kælderen under kontoret i Agerbæk.
 • DGI-SYdvest flytter ind i Esbjerg Byhistoriske Arkiv, december 2013
  Arkivvæsen
  Kultur, fritid og historie
  DGI Sydvest flytter ind i Esbjerg Byhistoriske Arkiv i den nye afdeling for idrætsarkiver - Frivillige for Idrætshistorie. Her er Gudrun Sørensen glad for at have tømt endnu en flyttekasse, og bag hende skimtes Kjeld Nordby, som har hjulpet hende med at tømme den.
 • DGI-Sydvest flytter ind i Esbjerg Byhistoriske Arkiv, december 2013
  Arkivvæsen
  Kultur, fritid og historie
  DGI Sydvest flytter ind i Esbjerg Byhistoriske Arkiv i den nye afdeling for idrætsarkiver - Frivillige for Idrætshistorie. Her kommer Kjeld Nordby og bagved Søren Sørensen med endnu nogle flyttekasser med ringbind fra kælderen under kontoret i Agerbæk.
 • DGI-Sydvest flytter ind i Esbjerg Byhistoriske Arkiv, december 2013
  Arkivvæsen
  Kultur, fritid og historie
  DGI Sydvest flytter ind i Esbjerg Byhistoriske Arkiv i den nye afdeling for idrætsarkiver - Frivillige for Idrætshistorie. Her skubber Søren Sørensen endnu en vognfuld flyttekasser med ringbind, der stod i kælderen under kontoret i Agerbæk, ind i det nyindrettede magasin.
 • DGI-Sydvest begynder af fylde i magasinet, december 2013
  Arkivvæsen
  Kultur, fritid og historie
  DGI Sydvest flytter ind i Esbjerg Byhistoriske Arkiv i den nye afdeling for idrætsarkiver - Frivillige for Idrætshistorie. Her er nogle af de mange ringbind blevet sat på reoler i det nyindrettede magasin.
 • DGI-Sydvest er flyttet ind i Esbjerg Byhistoriske Arkiv, december 2013
  Arkivvæsen
  Kultur, fritid og historie
  DGI Sydvest flytter ind i Esbjerg Byhistoriske Arkiv i den nye afdeling for idrætsarkiver - Frivillige for Idrætshistorie. Her er nogle af de mange - og farvekoordinerede ringbind efter sportsgrene - blevet opstillet i det nyindrettede magasin m.h.p. efterfølgende gennemgang og arkivering.
 • Musikhuset i Esbjerg bygges, 1996
  Bygninger, fredn., gårde, herregårde, huse og slot
  Steder
  Som byggeriet så ud i maj 1996, ikke alle foyerens søjler er endnu på plads. Huset blev indviet ved en stor gallaforestilling den 14.03.1997.
 • Kongensgade 49. Butiksfacade, 1936
  Bygninger, fredn., gårde, herregårde, huse og slot
  Steder
  Butiksfacadebillede af skotøjsforretningen Ørnen, Kongensgade 49. Oven på Ørnen var der indtil begyndelsen af 1960'erne en 140 kvadratmeter stor lejlighed, som kostede 55 kr. i husleje om måneden. Da den pågældende beboer (en enke) døde, blev lejligheden delt op i tre.
 • Kongensgade 100. Vinduesudstilling, 1936
  Bygninger, fredn., gårde, herregårde, huse og slot
  Steder
  Vinduesudstilling med præparater fra Elisabeth Arden i Emma Geertsens Parfumeri, Kongensgade 100.
 • Kongensgade 44. Facadefoto, 1932
  Bygninger, fredn., gårde, herregårde, huse og slot
  Steder
  Facadebillede af ejendommen Kongensgade 44 med forretningen Konfektions-Magasinet og tandlæge Otto J. Rud.