Are you sure you want to delete this item? Are you sure you want to delete these 0 items?

Download

Oops! Something went wrong! It doesn't appear to have affected your data. Please notify your system administrator if the problem persists. Access denied
Your session was expired. Page will be reloaded.

Processing...

Your assets are ready. If the download does not start automatically, click Download.

Add assets to album

 • Barnedåb i Jerne Kirke, maj 1958.
  Livets fester, årets fester, byfester, øvrige fester
  Kultur, fritid og historie
  Konfirmation og barnedåb i Jerne Kirke. Familien Pedersen, Ribegade 179, havde pga. af sygdom udskudt både dåb og konfirmation af deres børn. Derfor blev fire børn døbt og to konfirmeret ved samme lejlighed. Manden forrest i billedet er pastor Kiel og ved siden af ham kordegn Anders Krog. Ifølge avisen Vestjyden var det dog pastor Gregersen som gennemførte ”den kirkelige handling”. Konfirmanderne var 16-årige Bent og 14-årige Bodil Irene. Børnene der skulle døbes hed: ”Eva Hansen” (10 år), ”Jonna” (7 år), ”Isabella Anna” (5 år) og ”Ilvera Sonja” (1 måned). Faren hed Aksel Pedersen
 • Schous Varehus. Interiør 1958.
  Enkelte almene handelsfirmaer
  Erhvervsliv
  Interiør fra undertøjsafdelingen i Schous Varehus, Kongensgade 51.
 • Motorløb på Korskro-banen, 15. juni 1958.
  Sejlsport, motorsport, flyvesport i almindelighed
  Kultur, fritid og historie
  Søndag den 15. juni, 1958 blev der afholdt en større motorsportsbegivenhed på Korskro-banen, med motorløb i forskellige kategorier. Billedet her er taget i forbindelse med automobil løbet. Løbene er omtalt i Vestjyden, hvor man bl.a. beretter om 11.000 tilskuere og stor dramatik, med flere styrt og god underholdning. Der afholdes løb i kategorierne ”Expert”, ”Sidevogn”, ”Solo” og ”Automobil”.
 • Motorløb på Korskrobanen, 1958.
  Sejlsport, motorsport, flyvesport i almindelighed
  Kultur, fritid og historie
  Søndag d. 15. juni, 1958, blev der afholdt en større motorsportsbegivenhed på Korskro-banen, med motorløb i forskellige kategorier. Billedet her er taget i forbindelse med automobil løbet. Løbene er omtalt i Dagbladet Vestjyden, hvor man bl.a. beretter om 11.000 tilskuere og stor dramatik, med flere styrt og god underholdning. Der afholdes løb i kategorierne ”Expert”, ”Sidevogn”, ”Solo” og ”Automobil".
 • Redningsskibet F.V. Mortensen, september 1958.
  Havnevæsen
  Steder
  Et besætningsmedlem i færd med at vedligeholde og efterse skibet. Billedet er fra Esbjerg havn, hvor skibet ”holder pause fra arbejdet”.
 • Ebba Rasmussen navngiver Mærsk Explorer, 1975.
  Personer
  0
  Ebba Rasmussen navngiver A. P. Møllers nye boreplatform Mærsk Explorer i Rotterdam, hvor den blev bygget.
 • Rørkjær skoles fodboldhold, 1958.
  Enkelte grundskoler, gymnasier og HF
  Uddannelse
  Drenge fra Rørkjær skoles fodboldhold. Billedet er taget i forbindelse med skoleidrætsstævnet. I baggrunden ses facaden af Asmussens Marmeladefabrik i Blichers Alle. Personerne er målmand Søren Olesen, Jørgen Thomsen, Per Eskesen, Erik Laursen, Ejvind Rasmussen, lærer Eskesen, og seks ukendte. Holdet vandt Vestjydens pokal ved turneringen. De samme spillere var også med til at vinde håndboldturneringen.
 • Rørkjær skoles fodboldhold, 1958.
  Enkelte grundskoler, gymnasier og HF
  Uddannelse
  Rørkjær skoles fodboldhold. Personerne er Ejvind Rasmussen (målmand), Jørgen Thomsen, Søren Olesen, Per Eskesen, Erik Laursen og to ukendte. Billedet er sandsynligvis taget i forbindelse med skoleidrætsstævnet, 25. september 1958.
 • Portrættegning: Aage Meyer, 1989.
  Personer
  Portrættegning af Aage Meyer udført af Kaj Westergaard i 1989
 • Portræt af Ludvig Herman Kümmel (1895-1982)-, december 1958
  Personer
  0
  Muligvis portræt af Kümmel, redaktør på dagbladet Vestjyden.
 • Malerne ved Teknisk Skole, 1939
  Håndværker og tekniske uddannelser
  Uddannelse
  Malerne undervises på Esbjerg Tekniske Skole.
 • Nørreskoven, 1962
  Skove og plantager (ikke skovbrug)
  Natur og teknik
  Vejen, formentlig Parkvej, gennem Nørreskoven med Spangsbjerg Hospital i baggrunden til venstre. Billedet er et af 64 billeder bestilt af Globereklamer til brug for Esbjerg Kalender 1963. Øvrige billeder kan findes ved at søge efter Esbjerg Kalender 1963. Se evt. også databasen med Peter Nissens negativer på www.eba.esbjergkommune.dk
 • Skorstensafdækning fra Måde Teglværk, sepmber 1958.
  Arbejdsforhold i almindelighed
  Erhvervsliv
  Afdækning til det øverste på en skorsten. Afdækningen er produceret af Måde Teglværk.
 • Interiør fra Måde Teglværk, september 1958
  Arbejdsforhold i almindelighed
  Erhvervsliv
  Interiør fra Måde Teglværk. Kaminent var navnet på skorstenselementet.
 • Skorstenselement fra Måde Teglværk, september 1958
  Arbejdsforhold i almindelighed
  Erhvervsliv
  Skorstenselement fra Måde Teglværk. Produktet hed Kaminent.
 • Juletræssalg ved Strandby Plads, ca. 1965
  Torve og pladser, parker, fælleder og kirkegårde
  Steder
  Der sælges juletræer ved rundkørslen på Strandby Plads.
 • Daimi underholder ved julekoncert, 1961
  Personer
  0
  Sangerinden Daimi underholder ved Dagbladet Vestkystens julekoncert i Badmintonhallen, Havnegade. Uddrag af tekst fra avis: Dagbladet Vestkysten afholdt den 13. december 1961 julekoncert i Badmintonhallen i Havnegade. Julekoncerten blev det år afholdt for 35. gang, og som altid gik alle indtægter ved koncerten ubeskåret til den esbjergensiske juleindsamling. Omkring 1.000 mennesker var mødt op for at overvære forestillingen, der bl.a. bød på underholdning ved skuespillerinde ved Det kgl. Teater Ellen Gottschalch, lektor Arne Espegård, skolevæsnets pigekor og orkester – og ikke mindst datidens store teenage-popstjerne Daimi Larsen. ”Det løste en bunden tanke, da en af de helt unge medvirkende ved VESTKYSTENs julekoncert i badmintonhallen i aftes, inden hun gik ud af salen efter koncerten, sagde: ”Hvor var det dejligt at være med til, jeg føler mig helt feststemt”. Sådan var det vistnok for de fleste, og bagefter retter taknemmeligheden for denne smukke aften sig to steder hen: Til de mennesker, som venligt og beredvilligt stillede sig til rådighed, og til alle de mange, der fyldte hallens stole og bænkerader, og som var kommet besjælet af ønsket om at være med til at fange stemningen og gennem deres tilstedeværelse række hånden til dem, der ellers måtte have det svært i denne tilstundende højtid. En af årets teenage-popstjerner, hvis ry nu har bredt sig helt til Italien, hvor flere af hendes plader er kommet frem, Daimi Larsen, havde også stillet sig til rådighed. Daimi sang tre engelske ting, nemlig Too Many Rules, A Hundred Pounds of Clay og Don't Treat Me Like a Child, og bifaldet retfærdiggjorde også, at Daimi sang et ekstranummer, og det blev til den danske popvise En Pige på Seksten”.
 • Julehandel i Strandby-Messen, 1952
  Personer
  0
  Børn køber legetøj i StrandbyMessen, Strandby Plads 5. Butiksassistenterne er fra venstre: Yrsa Heide og tre juleassistenter, Anni Fisker, Inger Nielsen og Gerda Poulsen. Yderst foran glasdisken ses indehaveren Ragnhild Kristensen. Tekst fra avis: Det er ikke alene forretningernes vinduer, der er julesmykkede – dels for at lokke kunderne til og dels for at befordre julestemningen – men også i forretningens indre er alt præget af jul. Den ene forretning søger at overgå den anden og navnlig tager arrangementerne sigte på børnene. I en enkelt af byens forretninger, som vor fotograf har været på besøg i havde indehaveren udklædt samtlige ekspeditricer i nissedragter. Det vakte selvfølgelig jubel hos børnene, som her fremsætter deres juleønsker.
 • Julenisse uddeler gratis lodsedler, 1954
  Livets fester, årets fester, byfester, øvrige fester
  Kultur, fritid og historie
  En julenisse uddeler på dagens kalenderbillede gratis lodsedler til en bilist ved en indfaldsvej til Esbjerg på ”Oplandsdagene” den 8., 13. og 16. december 1954. Oplandsdagene var et reklame-påfund, der skulle få borgere fra oplandet til at gøre deres juleindkøb i Esbjergs butikker. Byen var i forbindelse med Oplandsdagene fyldt med diverse aktiviteter, der alle havde til formål at gøre folk opmærksomme på, at Esbjerg var en fortræffelig julehandelsby. I dagene op til Oplandsdagene havde Dagbladet Vestkysten forskellige annoncer omkring begivenheden.
 • Frelsens Hærs julepakker, 1952.
  Personer
  0
  Uddeling af julepakker hos Frelsens Hær af Major frk. Thora Andersen. Uddelingen sker fra Frelsens Hærs lokaler, Skolegade 55.
 • Torvet en vinterdag, 1891
  Torve og pladser, parker, fælleder og kirkegårde
  Steder
  Torvet en vinterdag set fra Torvegade mod Skolegade. Midt på Torvet ses vandposten.