Oops! Something went wrong! It doesn't appear to have affected your data. Please notify your system administrator if the problem persists.Access denied
Your session was expired. Page will be reloaded.
Processing...
Your assets are ready. If the download does not start automatically, click Download.
En tysk officer beskuer vennernes succés:
Resterne af et nedskudt britisk Lancaster bombefly på en mark i Nourup. Den berømte Lancaster bomber blev fremstillet i 7.300 eksemplarer og et af dem endte sine dage på en mark i Novrup. Af den 7 mand store besætning sprang de 4 ud med faldskærm, landede 4 forsk. steder, men var alle i løbet af et par dage af lokalbefolkningen overgivet til tyskerne og sendt til krigsfangelejre i Tyskland.
3 af besætningen omkom, deriblandt den dræbte frontskytte og den hårdt sårede pilot, som ikke kunne komme ud af flyet, og derfor vil forsøge nødlanding. Den ellers uskadte flymekaniker ville ikke forlade sin skipper, men hjælpe med landingsforsøget, der gik helt galt, og flyet blev smadret i stumper og stykker.
Besætningen var meget blandet og bestod af sergenter fra Canada, USA, Australien, New Zealand og England.
RAF SR-J var lettet fra Holme-on-Spalding Moor, U.K., havde lagt 6 miner i det sydlige Store Bælt, og var på vej hjem.
De 3 besætningsmedlemmer, der blev dræbt ved nedskydningen, blev begravet i Gravlunden Esbjerg d. 12.dec. 1942 og ligger som nr. 7, 8 og 9 i 8. række afsnit A III.
Af de 4, der sprang ud, kom i al fald de 3 hjem igen efter krigen. Om agterskytten Paul Lucas (GB) har ikke kunnet findes andet end at han landede med sin faldskærm på den tyske flyveplads og blev selvfølgelig omgående interneret.
Den katolske biskop, Johannes von Euch, besøger Spangsbjerg Sanatorium, hvor han stiller op til fælles fotografering med katolske præster og messedrenge, 11 katolske nonnerne fra Sct. Josephsøstrene samt nogle unge piger, der var ansatte på sanatoriet. De sidder på hovedtrappen.
DSB toget N 201 på besøg i Esbjerg. Toget blev bygget af Haine i 1943 og var i drift i Danmark fra 1952 til 1976. Fra 1952-55 og 1960-61 havde det hjemme i Fredericia. I 1976 blev toget hugget op i Bjerringbro.
Udlændinge, der ved udbruddet af 1. Verdenskrig 1914-1918 ikke kan komme med Englandsbåden, samledes på hotel Royal. Herren til venstre i det lyse tøj er danske Georg Esmann, søn af dommer Victor Esmann.