Are you sure you want to delete this item? Are you sure you want to delete these 0 items?

Download

Oops! Something went wrong! It doesn't appear to have affected your data. Please notify your system administrator if the problem persists. Access denied
Your session was expired. Page will be reloaded.

Processing...

Your assets are ready. If the download does not start automatically, click Download.

Add assets to album

 • Lystbåd søsættes, ca. 1980
  Havnevæsen
  Steder
  En lystbåd søsættes i Fiskerihavnen. Den er muligvis navngivet Gees.
 • Lystbåd søsættes, ca. 1980
  Havnevæsen
  Steder
  En lystbåd søsættes i Fiskerihavnen. Den er muligvis navngivet Gees.
 • Lystbåd søsættes, ca. 1980
  Havnevæsen
  Steder
  En lystbåd søsættes i Fiskerihavnen. Den er muligvis navngivet Gees.
 • Lystbåd søsættes, ca. 1980
  Havnevæsen
  Steder
  Lystbåden Gees? søsættes i Fiskerihavnen.
 • Bronzeplade, Esbjerg Årets by, august 1997
  Kultur, fritid og historie
  Livets fester, årets fester, byfester, øvrige fester
  Borgmester Johnny Søtrup og indenrigsminister Birthe Weiss ved afsløringen af bronzepladen, som er nedlagt på Torvet ved Rytterstatuen. Bronzepladen markerer, at Esbjerg valgtes til Årets By 1997.
 • Fru Lamps Danseskole. 1921/1961
  Dans i almindelighed
  Kultur, fritid og historie
  Han bukker, hun nejer. To meget unge elever hos Ingeborg Lamps danseskole i Norgesgade 22 (hjørnet af Englandsgade). Fru Lamp drev danseskole på adressen fra 1921 til 1961. Afdansningsbal blev afholdt på Palads Hotel, det er muligvis der vi er.
 • Ingeborg Lamp. Ca. 1961
  Personer
  To meget unge elever hos Ingeborg Lamps danseskole i Norgesgade 22 (hjørnet af Englandsgade) bliver hjulpet ind på scenen af den aldersstegne Fru Lamp. Fru Lamp drev danseskole på adressen fra 1921 til 1961. Afdansningsbal blev afholdt på Palads Hotel, det er muligvis der vi er.
 • Surjit Singh Barnala. (21 October 1925 – 14 January 2017) 1978.
  Erhvervsliv
  Politik
  Indiens Minister of Irrigation Water Resources, Food, Environment and Forests, Consumer Affairs, Power, Chemical And Fertilizers and Rural Development Mr. Surjit Singh Barnala på besøg i Esbjerg maj 1978. Singh Barnala var fra Punjab og sihk, derfor den traditionelle sihk-turban. Uden turban er der Maskinfabrikken Nautics direktør John Abrahamsen, der var med på rundvisningen i håb om at score nogle indiske ordre.
 • Surjit Singh Barnala. (21 October 1925 – 14 January 2017) 1978.
  Erhvervsliv
  Politik
  Indiens Minister of Irrigation Water Resources, Food, Environment and Forests, Consumer Affairs, Power, Chemical And Fertilizers and Rural Development Mr. Surjit Singh Barnala på besøg i Esbjerg maj 1978. Singh Barnala var fra Punjab og sihk, derfor den traditionelle sihk-turban. Mr. Singh modtages her i Containerhavnen af direktør Ole Rievers fra DFDS. Med ryggen til er det John Abrahamsen fra Nautic og fisker Kent Kirk læner sig også frem i billedet.
 • Surjit Singh Barnala. (21 October 1925 – 14 January 2017) 1978.
  Erhvervsliv
  Politik
  Indiens Minister of Irrigation Water Resources, Food, Environment and Forests, Consumer Affairs, Power, Chemical And Fertilizers and Rural Development Mr. Surjit Singh Barnala på besøg i Esbjerg maj 1978. Singh Barnala var fra Punjab og sihk, derfor den traditionelle sihk-turban. Uden turban er det Havneingeniør B.O. Juhl.
 • Tanzaniere i Esbjerg. 1977
  Erhvervsliv
  Politik
  Otte tanzaniere var på besøg i Esbjerg den 13. maj 1977. Der var arbejdsminister Abel Mwanga og undervisningsminister N. Kuhanga plus seks repræsentanter for arbejdegivere, fagforeninger og arbejdsministeriet. Tanzanierene var specielt interesserede i arbejdsmarkedsforhold og demokrati på arbejdspladsen. Man var derfor på besøg på højskolen, Vanførefondens Kollektivhus og Lærerseminariet. Som ekstranummer også et besøg på den på Esmadan værftet nybyggede fiskekutter "Campo Star", der var tæt på afsejling mod Cameroun, - på den modsatte side af Afrika - men alligevel! Her er delagationen netop ankommet med Mærsk Air til Esbjerg Lufthavn.
 • Fiskerihavnen 1955
  Erhvervsfiskeri
  Erhvervsliv
  Fiskerierhverv
  En skov af master ses i bassinerne, godt med vogne på kajen, men ingen aktivitet. Det kunne forlede en til at tro, at billedet er taget ved juletid eller påske, hvor de ofte kraftigt troende fiskere ikke arbejdede.
 • Fisk lastes på påhængsvogn. 1955
  Eksport og engroshandel
  Erhvervsliv
  Isede fisk i kasser lastes på en anhænger. Vognen er ikke isoleret, men fiskene kunne alligevel holde sig under presenningen længe nok til at nå det nordlige Tyskland eller København.
 • Christian Iversen. Udateret
  Kultur, fritid og historie
  Sejlsport, motorsport, flyvesport i almindelighed
  Manden med alle ti fingre i vejret er Chr. Iversen, Gl. Vardevej 45. Han er på vej til Fanø sammen med en diverse andre mennesker.
 • DFDS containerhandling. ca. 1972
  Erhvervsliv
  Transportmidler i luften
  Det med at flytte varer rundt på kloden i store kasser i stedet for stykgods var noget der kom til Esbjerg sidst i 1960erne og pludselig gik det hurtigt med at tilpasse havn og firmaer til den nye transportform. Her er vi højest i 1972 på DFDS' containerplads ved færgehavnen, hvor en specialkran flytter containere mellem tog, kaj og lastbiler. I baggrunden ses Valsemøllens silo på Toldbodvej lige efter Stormgade og lige ved lurpak-containeren kan vi se Eriksen & Christensens foderstofpakhus, som brændte ned natten mellem 06. og 07. september 1972. (se B 6678). DFDS indviede Danmarks hidtil største jernbanecontainer-portalkran ved selskabets godsterminal på Esbjerg Havn 22.10.1969
 • Bilen skal køre i nat. 1955
  Eksport og engroshandel
  Erhvervsliv
  En storsmilende pige. Muligvis en ansat hos en fiskeeksportør, der kommer ud med papirene til chaufføren, der skal køre sin last mod syd. Kølevognen reklamerer for IAT Internationale Autotransporter, som var en sammenslutning af selvstændige eksportvognmænd, der så havde deres eget navn på bildøren.
 • Esbjerg og Omegns Sparekasse 1960
  Erhvervsliv
  Penge og kreditvæsen i almindelighed
  Esbjerg og Omegns Sparekasse har pyntet op i anledningen af 150-års jubilæum, ikke firmaets egen men selve sparekasseideen, der blev undfanget i 1810.
 • Lystbådehavnen ca. 1966
  Havnevæsen
  Steder
  Lystbådene holdt til i Fiskerihavnen Ny Havn ved små broer fra ydermolen. Arkitekt Seidelin gennemfotograferede hele Esbjerg Havn i årene 1966-1967. Fotografierne blev brugt til udarbejdelse af en 3D model i anledning af havnejubilæet i 1968 (100 år). Modellen kan i dag (2017) ses på Byhistorisk Arkiv, Torvegade 47, indgang i gården!
 • Agricold 1966
  Havnevæsen
  Steder
  Udsigt fra Vandtårnets fod ud over området mellem Østerhavn og Dokhavnen. Den altdominerende bygning er frysehuset Agricold og til venstre ses et skib ved Frankrigskaj. Arkitekt Seidelin gennemfotograferede hele Esbjerg Havn i årene 1966-1967. Fotografierne blev brugt til udarbejdelse af en 3D model i anledning af havnejubilæet i 1968 (100 år). Modellen kan i dag (2017) ses på Byhistorisk Arkiv, Torvegade 47, indgang i gården!
 • Besværlig lystsejlads anno 1968
  Havnevæsen
  Steder
  Der klages over forholdene for lystbåde i Esbjerg: Lystbådene er altid blevet kostet rundt i Esbjerg Havns forskellige hjørner og kroge, da erhvervstrafikken selvfølgelig har førsteret. I 1968 var lystbåde placeret i Trafikhavnens NV hjørne udfor det gamle redningsbådshus. I Esbjerg har vi tidevand (1,6 m) samt betydelig vandstandspåvirkning af vindretning og -styrke. Det betyder, at der ind imellem bliver en stejl nedgang til lystbådenes flydebroer. Måske var en snæver spadseredragt og højhælede sko heller ikke den mest geniale påklædning til sejlads med en lille båd.
 • Hovedet af Havnemolen, 1910.
  Havnevæsen
  Steder
  Havnemolen mellem indsejlingen til Dokhavnen og Fanøfærgeriet. Billedet blev udgivet som postkort af Warburgs Kunst Forlag, både i sort hvid udgave (B 76695) og håndkoloreret (B 67427)