Oops! Something went wrong! It doesn't appear to have affected your data. Please notify your system administrator if the problem persists.Access denied
Your session was expired. Page will be reloaded.
Processing...
Your assets are ready. If the download does not start automatically, click Download.
Liva Weel optræder på Esbjerg Teater. Måske synger hun "Man binder os på Mund og Haand", der er skrevet af Poul Henningsen i 1940. Liva Weel fremførte sangen ved revyen Dyveke, der besøgte Esbjerg den 16. oktober 1941, hvor den blev opført på Esbjerg Teater. Kan det være i den forbindelse, at billedet er taget?
Ejendom i Danmarksgade under nedbrydning. Ejendommen har været benyttet af Esbjerg Kommune til socialkontor og folkekøkken. En del ejendomme i Danmarksgade mellem Torvegade og Kirkegade måtte vige for byggeriet af Hotel Britannia i første halvdel af 1960'erne.
Bygninger, fredn., gårde, herregårde, huse og slot
Steder
Facadefoto af malermester Brorson Pedersens ejendom, Danmarksgade 48. Hans Adolf Brorson Pedersen etablerede forretning i ejendommen i 1907. I 1946 blev forretningen overtaget af hans søn. Ejendommen er nu revet ned.
Fra Bali-Bar, der var en del af Hotel Spangsberg. Bartender er Gunnar Winther Hansen, kaldet Gumse. Han var søn af ejerne Karen M. og Marius Hansen. Personerne i baggrunden er Finni og Robert.
Fra byggeriet af Esbjerg-Motorvejen. Her et det udsigten mod nord fra jernbanebroen i Veldbæk. Den nærmeste bro er cykelstien mellem Esbjerg og Tjæreborg, mens det i baggrunden er Novrupvej, der krydser motorvejen.
I 1976 mente bankdirektør og formand for Esbjerg Turistforening, at der var behov for en årlig byfest i byen. Første forsøg fik navnet Havfriske Dage og fandt sted i august samme år. I den forbindelse var Torvet lukket for trafik og omdannet til tivoli med bl.a. tombola. Blandt de første gæster i tombolaen var Esbjergs borgmester Henning Rasmussen, der her prøver lykken yderst til venstre.
Gravsted på den Gamle kirkegård i Kirkegade tilhørende J. C. Møller f. i Løkken 6.10.1814, d. i Esbjerg 29.1.1891 og Lauretta Møller f. Lausen i Skodborg 6.1.1853, d. i Esbjerg 2.3.1915.
Inskription: Herre kom mig ihu med din kiærlighed til dit folk. Besøg mig med din naade.
I. C. Møllers gravsted på Den gamle Kirkegård ved Vor Frelsers kirke i Esbjerg. I. C. Møllers sten ses til venstre. Den store sten tilhører forældrene. Gravstedet er det eneste egentlige gravsted på kirkegården, der nu er omdannet til park opkaldt efter I. C. Møller.
I. C. Møllers gravsted på Den gamle Kirkegård ved Vor Frelsers kirke i Esbjerg. Gravstedet er det eneste egentlige gravsted på kirkegården, der nu er omdannet til park opkaldt efter I. C. Møller.